Lipanj 13, 2013 2540

Rasprava u saboru o građevinama izgrađenim na pomorskom dobru

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

pomorsko-dobro
Konkretno, ovaj se problem u Vodicama odnosi na objekte koji su izgrađeni na nasipu, koji je po svojoj definiciji pomorsko dobro, a time i u vlasništvu države. Tako, između ostalih i, zgrade Autobusnog kolodvora i Pošte zbog svog smještaja na nasipanom dijelu obale nemaju riješene imovinsko-pravne odnose što onemogućava investiranje u njihovo uređenje koje je neophodno kako bi Vodice dobile reprezentativne objekte kakve zaslužuju.

Država za te i druge objekte izgrađene na takvom području redovito izdaje dozvole za rad, za njih naplaćuje poreze i druga davanja, ali odnosi nisu vlasnički uređeni pa se ti objekti ne smiju prodavati, u njih se ne može ulagati, ne mogu se uređivati...

Problem je još izraženiji sada, u postupku legalizacije. Gradonačelnica je, u svojoj raspravi, istaknula da su svi kupci brojnih ugostiteljskih i trgovačkih objekata izgrađenih na nasipu kupili te objekte od Fonda za privatizaciju, što znači od države, u dobroj vjeri.

U tim objektima djeluju razne tvrtke koje zapošljavaju i hrane obitelji, pa je stoga neophodno da se što prije riješi nejasan i nedorečen status ovakvih građevina.

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg