Rujan 16, 2019 5405

Za dvjesto vodičkih mališana

Krenuli su prvi radovi na dječjem vrtiću u Dočinama vrijedni 24 milijuna kuna

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dječji vrtić veličine 2500 kvadrata gradi se na gradskom zemljištu u Dočinama, poznatom po donedavnom prostoru vodičke Torcide. Rok izgradnje je 348 dana, a moći će primiti 200 mališana.

-    Počeli su danas radovi kako je i planirano kad se završi zabrana izvođenja radova. Gradilište je ograđeno, stigli su bageri. Sretna sam što je sve počelo, pogotovo jer se radi o dječjem vrtiću. Nadam se da će sve biti prema planiranom roku, kazala je gradonačelnica Nelka Tomić.

Prije samog početka radova održan je radni sastanak predstavnika izvođača radova – vodičke Minigradnje i predstavnika Grada Vodica.

 

Po ugovoru rok izgradnje je 348 kalendarskih dana od kojih se ne uračunava vrijeme za koje postoji na području Grada Vodica zabrana izvođenja građevinskih radova za vrijeme turističke sezone.

Također, projekt izgradnje ovog novog dječjeg vrtića vrijedan je nešto više od 24 milijuna kuna. Najveći dio novca osiguran je kreditom od 20 milijuna kuna. S 1,2 milijuna kuna projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dok je preostalih tri milijuna kuna izdvojeno iz gradskog proračuna.

 

djelomob1.jpg