Rujan 16, 2019 6204

Srce je bilo jače od čelika: U Vodicama obilježena 28. obljetnica Spomendana Rujanskog rata

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Rekreativno biciklističkom vožnjom 'Srcem protiv čelika' koja je krenula s Trga hrvatskih mučenika danas popodne u Vodicama započelo je obilježavanje 28. obljetnice Spomendana rujanskog rata.

Program se nastavio mimohodom branitelja od Obale Vladimira Nazora do Trga hrvatskih mučenika gdje su Zajednički vijenac položili gradonačelnica Grada Vodica Nelka Tomić, zamjenik gradonačelnice Stipe Bosotin, predsjednik gradskog vijeća Grada Vodica Marin Mikšić, župan Šibensko kninski Goran Pauk, izaslanik načelnika PU ŠK Duje Troskot.

Vijence su položili i braniteljske udruge, udruga majki poginulih branitelja i predstavnici političkih stranaka Grada Vodica

Navečer na istom trgu održat će se prigodni kulturno-zabavni program uz nastup klape Bunari, Oršulice te Ansambla Bonaca

Grad Vodice svake godine obilježava Spomendan rujanskog rata kada je u rujnu mjesecu 1991. godine tzv. Jugoslavenska narodna armija potpomognuta domaćim Srbima napala šire područje Grada Vodica i Šibenika s namjerom da ih zauzme i tako Hrvatsku podijeli na dva dijela. Mnogo nadmoćnijem oklopljenom neprijatelju suprotstavili su se slabo naoružani hrabri branitelji. Srcem kontra čelika. Nakon teških borbi neprijatelj se povukao i Vodice i Šibenik su obranjeni. Srce je bilo jače od čelika.

U srcu su ostali duboki ožiljci, sjećanja i boli na one koji su svoj život utkali u stvaranje Hrvatske države. Obilježavanjem Spomendana rujanskog rata želi se sačuvati od zaborava dane ponosa i slave, a posvećeno je onima koji s nama ne mogu proslaviti blagdan slobode, iako su joj darovali svoje živote. Njihova hrabrost i žrtva neka bude pouka i nadahnuće svim budućim hrvatskim naraštajima.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Rujan 2019 21:00