Rujan 16, 2019 3141

Skauti obilježili obljetnicu napada na Vodice

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prije dvadeset i osam godina, 16. rujna, dogodio se prvi napad na Vodice. Neprijatelj nije očekivao otpor hrabrih mještana već da će sve to biti samo otvaranje putova prema moru. Međutim, zahvaljujući hrabrosti i žrtvi branitelja, Vodice su uspješno obranjene!

„Naši katolički skauti župe Vodice okupili su se na svetoj misi kako bi zahvalili Bogu na daru slobodne i neovisne Republike Hrvatske kao i da se pomole za sve one koji su dali svoje živote da bi mi danas imali  slobodnu Domovinu. Poslije svete misi imali smo u pastoralnom centru susret s braniteljem Danijelom Lasanom Zorobabelom koji je bio pripadnik Specijalne policijske postrojbe za vrijeme napada na Vodice.

 

On je skautima iznio svoje osobno svjedočanstvo onoga što je proživio i preživio u tim danima 1991. godine. Hvala mu na svemu. Poslije su skauti u koloni s upaljenih dvadeset i osam svijeća otišli do spomenika braniteljima gdje su se pomolili za njihove duše i položili svijeće.“ – rekao nam je voditelj skauta Ivan Skočić naglasivši da je važno mlađim generacijama prenositi sve ono što se događalo na našim prostorima da ova žrtva ne padne u zaborav.

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Rujan 2019 00:47
djelomob1.jpg