Rujan 19, 2019 8685

Uopće se ne šalimo

Tko je danas na bankomatu ostavio hrpu novaca? Naš pošteni Tomislav Ivas Mede traži vlasnika tri tisuće kuna!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Uobičajena kupovina mesa danas je za našeg sugrađanina završila sa zanimljivim epilogom. Naime, naš pošteni Tomislav Ivas Mede na bankomatu HPB-a do mesnice Miletić pronašao je poveću svotu novaca. Odmah nas je pozvao da mu preko portala pomognemo pronaći vlasnika. 

-    Jesam li se usrićija ili ne, glupo je kazati. Šta ako je ostalo nekoj sirotinji ovdi, ja ne bi moga mirno spavati. Ja bi to vratija, a kako ću doći do njega, sada stvarno ne znam. Želija bi da mi se čovik javi, nije svaki drugi danas vadija tri tisuće kuna, kazao nam je na početku pošteni nalaznik Tomislav Ivas Mede.

U međuvremenu smo zajedno istražili što zakon kaže vezano za pronalazak novca na bankomatima. U ovom slučaju radilo bi se o kaznenom djelu 'Utaja' iz članka 232. Stavak 2. Kaznenog zakona što na sebe može vući i privatne tužbe, pa kako naš pošteni Mede ne bi u cijeloj priči kazneno odgovarao ili slučajno ispao nekakav kriminalac, novac je predao vodičkoj policiji.

Pitali smo ga i šta bi učinio s tim novcem da to nije bilo potrebno i da se ne nađe vlasnik.

-    Poili bi i popili, malo zapivali i svi se skupa počastili. A šta drugo!

Prvotno nam je dao svoj kontakt kako bi ga mogao kontaktirati vlasnik ovih kuna koje bi mu vratio, a mi ga sada ostavljamo mimo njegova odobrenja kako bi mu se sada kao poštenom nalazniku mogao zahvaliti.

Tomislav Ivas Mede: +385997921315

Medi još jednom svaka čast! Neka nas je više ovako poštenih!

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Rujan 2019 13:12
djelomob1.jpg