Rujan 23, 2019 3269

2. faza IQM projekta: U listopadu kreću novi sastanci i radionice, a dodijelit će se certifikati onima koji su dobili ocjenu 8/10 ili više

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

IQM projekt, odnosno projekt integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji provodi se već drugu godinu s ciljem podizanja kvalitete turističkih usluga u Vodicama,  a obuhvaća hotelijere, OPG-ove, agencije, ugostitelje i kampove.

“Trenutno smo u fazi prikupljanja podataka dionika koji su se pridružili projektu. Kada se rezultati prikupe i evaluiraju, znat ćemo koja područja turističke usluge su dobra, a na kojima treba još raditi”, otkriva nam direktorica Turističke zajednice Vodica, Anita Franin-Pečarica i nadodaje kako u listopadu opet kreću sastanci i radionice na kojima će se iznajmljivači i ostali dionici ovog projekta detaljnije o svemu moći informirati, a također će se krajem listopada dodijeliti certifikati onima koji su dobili ocjenu 8/10 ili više.

Za sada se IQM projektu priključilo 150 dionika koji su dobili knjigu standarada po kojoj orijentiraju svoje poslovanje i usluge, a osim toga imaju i pogodnosti u smislu sufinanciranja marketinških aktivnosti, fotografiranja, uređivanja interijera i slično. 

Također, svi dionici ovog projekta promoviraju se i na vlastitoj podstranici TZ Vodice (www.vodice.hr).

“Ovo je projekt koji službeno traje 3 godine, a nakon njegovog završetka se i dalje nastavlja jer podizanje kvalitete turističke usluge i same destinacije posao je koji u stvari nikad ne završava”, objašnjava Franin-Pečarica i kaže kako su međusobna komunikacija i preporuka, umrežavanje proizvoda i usluga, podizanje kvalitete svakog pojedinog dionika najbitnije stavke ovog projekta čime se direktno utječe na podizanje kvalitete destinacije. 

“To sve skupa utjecat će i na produljenje sezone, konkurentnost, bolju popunjenost, a na kraju i bolju pozicioniranost na tržištu.”, zaključila je.

djelomob1.jpg