Rujan 27, 2019 3459

Ministarstvo turizma dodijelilo 376 tisuća kuna za uređenje Kekinog žala u Prvić Luci

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ovom Odlukom odobravaju se sredstva iz Fonda za razvoj turizma za sufinanciranje razvojnih projekata u šest kategorija: plaže, centri za posjetitelje/interpretacijski centri, javna turistička infrastruktura u funkciji aktivnog turizma, studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom te studije upravljanja kvalitetom u turizmu.

Gradu Vodicama tako je iz Ministarstva dodijeljeno 376 tisuća kuna za uređenja Kekinog žala u Prvić Luci

Spomenimo kako su početkom rujna na prezentaciju projekta u Ministarstvo otišli pročelnik Marko Lugović i projektant Tomislav Krajina iz arhitektonskog studija Situs d.o.o. j

Projektom rekonstrukcije sačuvat će se postojeći prirodni krajobraz, posebno stijene i stjenoviti dio obale koji su karakteristični za ovu zonu. 
Naime, nova plaža na tom području bila bi cca stotinjak metara od zadnje kuće u nizu kuća uz more, pa prema jugoistoku: Uredilo bi se nekoliko „laguna“ koje bi se formirale nasipom sitnog šljunka i koje bi bile od udara juga bile zaštićene sa dvije „školjere“.

Na postojećim stijenama i pličinama, postavljaju se drvene platforme za sunčanje, koje bi bile zaštićene školjerama, a postavio bi se i jedan tuš na plaži.

djelomob1.jpg