Listopad 01, 2019 4490 Privredni.hr

U Vodicama najbolja usluga od šest hrvatskih destinacija koji provode IQM turistički projekt mjerenja kvalitete

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Šest hrvatskih destinacija - Lošinj, Vodice, Grad Hvar, Lika destinacija, Karlovac i Požeško-slavonska županija - počelo je provoditi mjerenje kvalitete turističkih objekata i usluga te online reputacije po standardima IQM i svjetske platforme ReviewPro. Prije nekoliko dana Grad Hvar ovim je mjerenjem prvi u Hrvatskoj potvrdio porast kvalitete, a time se mogu pohvaliti i Vodice, za koje je portal privredni.hr prvi objavio rezultate. 

Vodicama najbolja usluga

Što se tiče Vodica, u projekt su ukupno uključena 93 objekta. Zanimljivo je da su se mjerili i kvaliteta i zadovoljstvo gostiju na pojedinim plažama, parkiralištima, atrakcijama, hotelima, wellnessima, kampovima, privatnom smještju, ugostiteljskim objektima, agencijama, suvenirnicama, OPG-ima... Pokušala se uvrstiti cjelokupna ponuda koju gost doživljava u destinaciji i utiske koje ima nakon povratka. Za 54 objekta, koji nisu ugostiteljski jer se ugostiteljski objekti zasebno mjere, na osnovi 3754 recenzije, što je 15 posto više recenzija nego u istom razdoblju prošle godine, User Generated Content iznosi 89 posto, što je 0,75-postotni porast u odnosu na prošlu godinu. Povećalo se i komentiranje (management response) za čak 25 posto. Kvaliteta hrane u hotelima ocijenjena je s 86 od mogućih 100. Odnos cijene i kvalitete dobio je ocjenu 73 od 100, što je povećanje za šest posto u odnosu na prošlu godinu. Što se tiče čistoće, ona je ocjenjena s 83 od 100.

Kad je riječ o ugostiteljskim objektima, mjereno je njih 39, a ukupno su dobili ocjenu kvalitete 88 od mogućih 100, što je za 2,2 posto bolje negoli je bilo prošle godine. Dobiveno je čak 5017 recenzija ugostiteljskih objekata, što je 1272 recenzije više nego što ih je bilo prošle godine. Omjer cijene i kvalitete rezultirao je ocjenom 86 od mogućih 100, što je za 13 posto bolje negoli prošle godine.

Istraživanje je ustanovilo da je čak 91 posto gostiju preporučilo ugostiteljske objekte u kojima su boravili u Vodicama. Ocjenjivali su najviše gosti s hrvatskog, engleskog, njemačkog, talijanskog i poljskoga govornog područja. U Vodicama je na osnovi njihovih recenzija najbolje ocijenjena usluga, lokacija i atmosfera, a izazov je ovoga grada svakako unaprijediti odnos cijene i kvalitete.

Cijeli članak pročitajte na portalu privredni.hr

 

Tags
Poslijednja izmjena dana Utorak, 01 Listopad 2019 18:36