Listopad 08, 2019 3169

Čestitamo Dan neovisnosti

Polaganjem vijenaca na gradskom groblju prisjetili se svih poginulih i nestalih branitelja te civilnih žrtva Domovinskog rata

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Defileom Vodičke glazbe i Vodiških mažoretkinja kroz mjesto jutros je započelo obilježavanje Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Zatim su predstavnici Grada Vodica dogradonačelnik Stipe Bosotin i predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić zajedno sa gradskim udrugama i predstavnicima političkih stranaka na gradskom groblju kod centralnog križa položili vijence, zapalili svijeće i zajedničkom molitvom koju je predvodio Luka Lipić prisjetili se svih poginulih i nestalih branitelja te civilnih žrtava Domovinskog rata.

Osmog listopada 1991. godine Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Listopad 2019 11:33
djelomob1.jpg