Kolovoz 10, 2013 2648

Susret esperantista u Prvić Luci

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Članak prenesen sa portala Slobodne Dalmacije - Izvorni link OVDJE

U Prvić Luku stigli su svi esperantisti sudionici ljetovanja osim najavljenoga Južnoafrikanca, kojemu je odbijeno izdavanje vize nekoliko dana prije putovanja. Na ovom skupu okupio se vrlo zanimljiv sastav sudionika iz dvanaest država Europe.

Pala je i ideja da se susret esperantista u Prvić Luci pretvori u tradicionalno okupljanje, naročito u obliku ljetne škole esperanta o čemu će predstavnici Dokumentacijskog esperantskog centra, koji je organizator ovoga skupa esperantista pod nazivom "Adriatika feriado" ("Jadransko ljetovanje"), razgovarati s Gradom Đurđevcem nakon završetka skupa. Sutra je cjelodnevni izlet u NP Krka, a u večernjim satima svoje će programe predstaviti sami sudionici. Bit će to prikazi njihovih zemalja i nacionalnih običaja.

Među sudionicima je provedena anonimna anketa o dobrim i lošim stranama boravka na Prviću. Svi bez izuzetka hvale ljepotu Hrvatske i šibenskoga područja, kvalitetu novoobnovljenoga hostela "Peski" i ljubaznost tamošnjega osoblja, ali i čistoću mora, ugodnu klimu i gostoljubivost mještana. Velika je primjedba na buku koju stvaraju neki ugostiteljski lokali, zbog čega je otežan odmor.

Piše Davor Grgat/Foto: Slobodna Dalmacija

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05