Listopad 14, 2019 3298

Prema cirkularnom modelu u utorak će se štrajk održati u našoj županiji

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Štrajk u osnovnim i srednjim školama prema cirkularnom modelu. U utorak će se štrajk održati u Osječko-baranjskoj, Šibensko-Kninskoj te Istarskoj županiji.

"Kao djelatnici OŠ Vodice podržavamo štrajk prosvjetara i u utorak ćemo također biti u štrajku. Borimo se za svoja prava i tražimo bolji položaj u društvu. Ovim putem se zahvaljujem roditeljima i još jednom molimo sve roditelje da nas podrže ne slanjem djece u školu" – poručila nam je Ivana Mikulandra – sindikalna povjerenica u OŠ Vodice

Ministrica Divjak za HRT je izjavila kako je vrijeme da se izdignemo iznad različitih interesa

- Do dijaloga ovaj tjedan sigurno mora doći. Moramo inzistirati na pravo djece na kvalitetno obrazovanje. Plaće učitelja ne mogu biti najmanje u državi s obzirom na stručnu spremu, kad gledamo javne službe. Bez učitelja nema kvalitetnog obrazovanja. Kurikulum je zadan, sigurno da će biti nadoknade nastave, i treba ići prema tome da se što prije krene dalje s nastavom. Rješenje je da učitelji i nastavnici dobiju primjereni status u društvu, rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak za HRT komentirajući cirkluarni štrajk koji je u tijeku.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je premijeru Andreju Plenkoviću da klub kojemu je na čelu "neće podići ruku sve dok se učiteljima i nastavnicima ne podignu plaće 6%".

-  Pozivam javno premijera, ja nikad javno ne govorim ali sad moram nakon ovih presica prošli tjedan, poručujem da - ili će se povećati plaće učiteljima i nastavnicima 6%, ili neće biti ove Vlade. Jer što prije to napravi, neka ne muče ni vas ni nas, neće ruku dići nitko u klubu stranke kojoj sam na čelu dok se to ne napravi.

Bandić je objasnio kako da Plenković pronađe 400 milijuna kuna za povećanje plaće učiteljima i profesorima te na taj način, kako je rekao, riješi ovu agoniju. - piše web portal HRT-a

djelomob1.jpg