Listopad 17, 2019 3867

Djeca i zaposlenici Dječjeg vrtića Tamaris također sudjelovala na Lidl Vodice Runu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Lidl Vodice Run bila je vrlo ugodna sportska manifestacija iz mnogo razloga. Lijepo vrijeme, mnogo sportskih entuzijasta na okupu pa čak i onih najmlađih.

Naime, na poziv TZ Vodice, na utrci su sudjelovala djeca i zaposlenici Dječjeg vrtića Tamaris. Sportska voditeljica i kineziolog Marina Alfirev i predškolci imali su ponešto vremenski ograničeno predstavljanje u kojem nisu mogli pokazati baš sve svoje motoričke sposobnosti pa su odlučili pokušati prikazati dio općih pripremnih vježbi koje koriste prilikom pripremnog dijela njihovih sportskih aktivnosti. 

“Prikazali smo izvođenje jedne vrste poligona prepreka, organizacijskog oblika rada kojim usavršavamo naučena motorička znanja i podižemo razinu motoričkih postignuća i sposobnosti. U predškolskoj dobi poligoni prepreka sastavljeni su isključivo od elemenata koji se temelje na prirodnim oblicima kretanja, kao što su kotrljanje, puzanje, provlačenje, hodanje, trčanje, skakanje… Za kraj smo odradili malo natjecanje po skupinama, odnosno štafetno trčanje za što su se i podijelile medalje”, govori nam Marina.

Inače, sportski program se u vrtiću Tamaris provodi već četvrtu godinu, a svrha sportskog programa je stvaranje navike za tjelesnim vježbanjem, utjecaj na cjelokupan rast i razvoj, razvijanje bazičnih motoričkih sposobnosti, upoznavanje djece sa osnovnim elementima iz pojedinih sportova,… “a sve to kombinirano sa dječjom potrebom za igrom”, zaključuje Marina.

Tags
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 17 Listopad 2019 21:22
djelomob1.jpg