Kolovoz 22, 2013 2482

Glavni direktor Svjetskog kongresa poduzetnika posjetio Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U sklopu svog službenog posjeta Hrvatskoj, u utorak je u Vodicama boravio Jonathan Ortmans glavni direktor Global Entrepreneurship Congress-a (Svjetskog kongresa poduzetnika) i predsjednik Global Entrepreneurship Week-a (Svjetskog poduzetničkog tjedna), u pratnji Katarine Jagić predstavnice Hrvatske unije malih poduzetnika.

GEW je osnovan prije pet godina i do danas se u njegov rad uključilo preko 140 zemalja, a s njim uspješno surađuje i Hrvatska unija malih poduzetnika.
Ove je godine kongres održan u Riju. Tada je prikazan film Croatian Dream i time se i Hrvatska kandidirala za domaćinstvo GEC kongresa 2015. godine. Upravo je u tijeku posljednja faza odabira lokacije u kojoj smo ostali u konkurenciji sa Katarom i Kolumbijom. U prezentaciji lokacija za GEW uvrštene su i Vodice, pa je posjet gospodina Ortmansa, osim za razgovor o vodičkom poduzetništvu s dogradonačelnikom Lukom Lipićem, iskorišten i za razgledavanje grada kao eventualne lokacije za nadolazeći kongres.

Naime, GEW je kampanja koja ima za cilj promicanje, povezivanje i educiranje samostalnih poduzetnika i stoga svake godine organizira Global Entrepreneurship Congress, tjedan dana druženja i izmjenjivanja iskustava samozaposlenih poduzetnika. Prilika je to da se na jednom mjestu susretnu poduzetnici iz cijelog svijeta donoseći nove ideje i da zajednički stvaraju strategiju globalnog razvoja poduzetništva. Razvoj poduzetništva je značajan ne samo za lokalne zajednice već i za nacionalno gospodarstvo, jer njegovim razvojem se stvaraju nova radna mjesta, nastaju nove tehnologije i načini rada. Kreativni ljudi na ovom skupu mogu saznati kako svoje zamisli najbolje provesti u djelo te stvoriti kontakte i izvan granica svoje zemlje koji će im omogućiti da uspiju. Razvoj poduzetništva podrazumijeva održivi razvoj i očuvanje okoliša, a to znači iskorištvanje prirodnih resursa na optimalan način.

Izvor vijesti i foto: www.grad-vodice.hr

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg