Listopad 21, 2019 3325

Izazov koji je zahvatio cijeli svijet: I skauti župe Vodice pridružili se Tetris Challengeu

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Tko se sjeća ludila koji je zahvatio cijeli svijet gdje svi plešu na Pharrellov hit singl "Happy". Bilo je to prije pet godina kada su i Vodičani prihvatili „igru“ te zaplesali pred kamerom Šime Strikomana. Ovaj put mladi katolički skauti župe Vodice pridružili su se Tetris Challengeu

Njih šezdesetak i njihovi voditelji Ivan Skočić i Marko Juričev Martinčev posložili su se pored bunara na trgu Franje Tuđmana. Pored sebe postavili su svu svoju opremu: šatori, konopi, rasklopivi stolovi, prijenosni frižideri, prva pomoć, čunjevi, obruči, vreće za skakanje, lopte, lukovi i strijele, viseće ležaljke, skautska uniforma, reflektirajući prsluci, rekviziti za igre, šatorsko krilo, pumpa, boca za vodu, planinarska torba, uze za povlačenje. Svi su svojim tijelima formirali sidro, koji je ujedno i logo skauta.

Spomenimo, sve je počelo prvog rujna kada je policija iz Züricha u Švicarskoj objavila na svojoj Facebook stranici fotografiju u kojoj je posložila sve što se nalazi unutar policijskog automobila i što se ubraja u opremu i uniformu policijskog službenika. 

Sličnu fotografiju objavile su i druge policijske, vatrogasne i hitne medicinske službe diljem svijeta. 

„Igra“ je jednostavno nazvana Tetris izazov, zbog načina na koji posložena oprema sliči popularnoj kompjutorskoj igri. Izazovu su se odazvali i hrvatska policija, vatrogasci, HGSS, hitna medicinska služba i vojska

Izazovu su se priključili i medijski djelatnici. RTL Televizija prikazala je svu opremu kojom se koristi pri svom izlasku na teren, a foto i video agencija Pixsell snimila je svoja dva fotoreportera i svu opremu kojom se oni koriste. 

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Listopad 2019 20:38
djelomob1.jpg