Rujan 05, 2013 2591

Humanitarni koncert Marka Perkovića Thompsona za izgradnju Katoličkog đačkog doma u Šibeniku

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

thompson-sibenik-smallGrad i Županija prepoznali vrijednosti izgradnje Katoličkog đačkog doma, a u sklopu prikupljanja sredstava Thompson poklanja svoj koncert u Šibeniku, 20. rujna

Šibenska biskupija i Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika „Biskup Srećko Badurina" organiziraju humanitarni koncert za izgradnju Katoličkog đačkog doma u Šibeniku na prostoru Katoličkog školskog centra (bivša vojarna Bribirskih knezova). Uz potporu Grada Šibenika i Šibensko-kninske Županije Katolički đački dom (KADOM) bi trebao otvoriti svoja vrata za 70 srednjoškolaca i tako poboljšati uvjete za obrazovanje mladih ljudi iz okolice Šibenika.

„Jedina smo županija koja nema đački dom i u toj ideji da napravimo nešto dobro za našu županiju, organizirali smo humanitarni koncert koji će svojim prihodom pomoći izgradnji doma u kojem će živjeti 70-ak učenika. Zahvale svima koji su se odazvali ovom projektu te našem pjevaču Marku Perkoviću. Ovaj dom će se odmila zvati KADOM baš kao što želimo da se svi njegovi stanari osjećaju ka' doma" izjavio je Zoran Smolić, zamjenik župana Šibensko-kninske županije.

„U ime Grada Šibenika čestitam organizatorima na upriličenju ove humanitarne akcije i pozitivne inicijative. U potpunosti podržavamo ovaj projekt jer izgradnjom osiguravamo budućnost našoj djeci" dodao je Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenka.

„Pozivam sve ljude dobre volje da se uključe svojim donacijama, bilo kupnjom ulaznica ili uplatom na broj žiro računa Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnik „Biskup Srećko Badurina" . Želja nam je da djeca zagore Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika imaju mjesto gdje se mogu smjestiti, a ne svakodnevno putovati." rekao je don Roko Glasnović , predstavnik Šibenske biskupije.

Kako bi se prikupila sredstva za izgradnju doma, popularni hrvatski pjevač Marko Perković Thompson će 20. rujna u 20 sati ispred Katoličkog školskog centra (bivša vojarna) održati koncert, a ulaz će na dan koncerta biti otvoren posjetiteljima od 17.30 sati.

Prodaja karata kreće danas, a karte se po cijeni od 50 kuna mogu nabaviti u Šibeniku (caffe bar Valerija i Domino), Vodicama (caffe bar Angels), Murteru (caffe bar Leopold), Drnišu (Gradska Kavana), Kninu (caffe bar Black&White), župnim uredima i na ulazu na dan koncerta.

U želji da Dom što prije bude dostupan učenicima, Šibenska biskupija pokrenula je i širu humanitarnu akciju, pozivajući sve ljude dobre volje da svojim dragovoljnim doprinosima podrže ovu akciju donacijama na žiro račun: HRVATSKO KATOLIČKO DRUŠTVO PROSVJETNIH DJELATNIKA BISKUP SREĆKO BADURINA, br: IBAN HR 7824110061100112543.

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05