Listopad 28, 2019 2326

Održana osnovna edukacija Interventnog tima Crvenog križa

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Profesionalni djelatnici Hrvatskog Crvenog križa u Vodicama od 25.10. do 27.10. održali su osnovnu edukaciju za Interventni tim kojeg čine volonteri i djelatnici Crvenog križa, a koji su obučeni za djelovanje u kriznim situacijama.

Volonteri, djelatnici društava su se upoznali sa ulogom Crvenog križa u pripremi i odgovoru na kriznu situaciju, organizaciji smještaja, komunikaciji, aktivnostima službe traženja, psihosocijalnoj podršci, osiguranju pitke vode, prihvatu, skladištenju humanitarne pomoći, osnovama prve pomoći.

Sve su to znanja i vještine koje svaki član interventnog tima mora usvojiti kako bi mogao djelovati u kriznoj situaciji.

Na edukaciji uz djelatnike i volontere Crvenog križa Vodice su također sudjelovali volonteri i djelatnici Crvenog križa Knin, Crvenog križa Šibenik i Crvenog križa Biograd na moru. 

„Bio je ovo vikend ispunjen radom i druženjem. Hvala svima koji su sudjelovali na edukaciji ponajviše volonterima koji su odlučili slobodno vrijeme iskoristi za učenje, stjecanje novih znanja i vještina kako bi mogli pružiti pomoć i podršku građanima u slučaju kriznih situacija.“ – poručili su iz CK Vodice