Listopad 28, 2019 4227 Ministarstvo poljoprivrede

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila ribarsku luku Tribunj i ribarsku zadrugu Adria

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u ponedjeljak, 28. listopada 2019., tijekom posjete Šibenskoj-kninskoj županiji otvorila 1. međunarodnu konferenciju o kršu te sudjelovala na panelu na temu stanja na području krških županija i važnosti krša kao generatora razvoja ruralnih područja. 

Ministrica Vučković u panelu je predstavila mjere kojima Ministarstvo poljoprivrede brine o razvoju krša i aktivaciji krških površina, istaknuvši značajan doprinos Mjere 13 za plaćanja u područjima s različitim ograničenjima, a u kojima je prisutan problem odljeva stanovništva, gdje je potrebno uložiti više napora da bi se održala poljoprivredna proizvodnja u skladu s ciljem očuvanja vrijednosti krša.

Ministrica poljoprivrede je tom prilikom najavila javni poziv za dugogodišnji zakup šumskog zemljišta u svrhu pašarenja: 

„Donesena Uredba o zakupu šumskog zemljišta u vlasništvu RH i javni poziv za odobravanje istog je od velike važnosti za osam krških županija, omogućuje lokalnim poljoprivrednicima pristup važnom resursu za potencijalno povećanje stočarske proizvodnje u ruralnim krajevima u kojima je teže živjeti, raditi i zarađivati zbog dodatnih ograničenja. Naši poljoprivrednici i stočari su takvu priliku dugo čekali, a mi u Ministarstvu ćemo se potruditi maksimalno ubrzati dodjelu resursa.“

U nastavku posjeta ministrica se sastala sa županom Goranom Paukom i suradnicima s kojima je razgovarala o aktualnim temama  nakon čega je posjetila ribarsku luku Tribunj i ribarsku zadrugu Adria. 

Ta je luka od posebne namjene od državnog značaja, pa se tom prilikom razgovaralo o otvorenim pitanjima održivosti ribarske luke i sanacija otpada iz mora te mogućnosti financiranja iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. - navode na stranicama Ministarstva poljoprivrede

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 19:12