Studeni 07, 2019 3868 FB privatni album

I Vodice su se preko hotela Olympia i Olympia Sky predstavile na važnom turističkom sajmu

U Londonu se razgovaralo o proširenju linija Ryanaira te se očekuje dodatni porast dolazaka Britanaca

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Londonu se proteklih dana održao jedan od najvećih turističkih sajmova na kojem se predstavilo oko 5 tisuća izlagača iz više od 180 zemalja. Sudeći prema informacijama, Hrvatska je bila hit, a sajmu koji je uz Berlin najveći skup turističke industrije na svijetu i ove godine prisustvovao vodički hotel Olympia. 

-    Tu smo se susreli sa našim partnerima i dogovarali aranžmane za iduću sezonu. Hrvatska se predstavila kao destinacija  koja svake godine privlači sve veći broj engleskih gostiju i postaje  važno odredište na turističkoj karti, kazao nam je Darko Bastić, direktor hotela Olympia i Olympia Sky.

Tvrdi, čeka nas ponovno još jedna izazovna godina. Međutim, zbog bankrota Thomasa Cooka  svi su na oprezu. 

-    Njihove sobe su sada na tržištu i veliki turoperatori ih žele preuzeti. Englezi već zadnje tri godine pune naše kapacitete. Otvaraju se novi letovi za Zadar u 2020. i očekujemo porast dolazaka sa njihovog tržišta.

Naime, razgovaralo se s Ryanairom o proširenju nekih letačkih linija, a gosti sa engleskog tržišta su im izuzetno važni.

-    Što se nas tiče, oni više biraju naš novi hotel Olympia Sky i dobri su potrošači vanpansionskih usluga. Ujedno i gosti koji traže visok nivo usluge tako da nas motiviraju  na dodatni trud, a u našim hotelima ostvaruju oko 5 % ukupnih noćenja, pojasnio je direktor Bastić.

Inače, broj britanskih turista u Hrvatskoj ove je godine porastao za četiri posto, a takvim rastom i u sljedećoj godini Hrvatska turistička zajednica bila bi veoma zadovoljna.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 07 Studeni 2019 13:23
djelomob1.jpg