Rujan 30, 2013 3269

Klapa Bunari gostuje u Münchenu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Klapa Bunari održati će samostalni koncert 05. listopada u dvorani Sv. Gabriela u Munchenu, na kojemu će nastupiti i domaćini, klapa Croatia iz Munchena.

Do ovoga koncerta i odlaska u Munchen je došlo nakon poziva klape Croatia prije godinu dana kada su članovi klape boravili u Vodicama. Tako je cjelokupnu organizaciju oko koncerta i odradila klapa Croatia, čiji su svi članovi hrvati sa trenutnim boravkom u Njemačkoj.

Također, klape će zajedno pjevati i na sv. misi u crkvi Sv. Michaela, sutradan 06. listopada, a klapa Bunari će nakon mise izvesti nekoliko prigodnih pjesama, kao i tradicionalne vodičke napjeve, poput napjeva iz procesija Velikoga Petka "Kraljeve iđu zastave", napjeva Velikoga Četvrtka "Usta moja", marijanskog napjeva "O Marijo bez grijeha začeta" i "Srce Isusovo", napjeva koji se izvodi na blagdan Presvetoga srca Isusova.

Organizirano je i razgledavanje Munchena - Allianz Arene, tvornice BMW-a, Olympie, a nakon svih obaveza i nastupa organiziran je i odlazak na Oktoberfest gdje će Njemci i njihovi gosti uživo moći čuti i vidjeti kako izgleda prava dalmatinska pisma.

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05