Studeni 23, 2019 4970

U Vodicama započelo prikupljanje potpisa za predsjedničke kandidate Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

I u Vodicama je započelo prikupljanje potpisa za predsjedničke kandidate Kolinde Grabar Kitarović i  Zorana Milanovića. Prikupljanje za oba kandidata vrši se na vodičkoj tržnici.

Iz GO HDZ-a poručuju kako su jako zadovoljni odazivom mještana te ih pozivaju da podršku kandidaturi Kolindi Grabar Kitarović svojim potpisom mogu dati i u nedjelju 24.11. od 9 do 12 sati na tržnici.

Istovremeno, GO SDP-a Vodice obavještava mještane kako svoje potpise za predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića mogu dati na vodičkoj tržnici još sutra u nedjelju 24.11. u vremenu od od 8:30 do 11 sati. Prikupljanje potpisa za Milanovića u Vodicama traje od jučer, a iz Gradske organizacije SDP-a izražavaju zadovoljstvo odazivom

Inače, od jučer od ponoći počeli su teći rokovi u kojima potencijalni kandidati za Pantovčak moraju prikupiti po 10.000  potpisa i time potkrijepiti svoju predsjedničku kandidaturu za izbori za predsjednika Republike koji će se održati 22. prosinca.

Potpise trebaju prikupiti u 12 dana i to samo na obrascima Državnog izbornog povjerenstva (DIP). 

Svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednog kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature.

Rok za kandidature je do ponoći, 3. prosinca. DIP potom ima 48 sati za njihovu provjeru i objavu liste kandidata za predsjednika, kad to učini, i službeno će početi izborna promidžba.

djelomob1.jpg