Studeni 25, 2019 4851

Mališanima Dječjeg vrtića “Tamaris” dodijeljene promo igračke za educiranje o reciklaži, pravilnom razvrstavanju otpada i ekologiji

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Gradonačelnica Vodica Nelka Tomić, dr. med i direktor Komunalnog društva LEĆ, Stanko Birin uručili su mališanima vrtića Tamaris bojanke, didaktičke igračke, izobrazno-informativne letke i brošure napravljene u sklopu projekta PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO. 

Radi se o zajedničkom projektu Grada Vodica i Grada Varaždina, a u koji su uključeni još neki gradovi i općine Varaždinske županije i koji je financiran sredstvima europskog Kohezijskog fonda.

Projekt obuhvaća niz edukativnih i informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za sve građane i turiste, a osobito za djecu, kojima se želi izgraditi svijest ljudi o važnosti brige za okoliš i odgovornom postupanju s komunalnim otpadom te sprečavanju njegovog nastanka. 

Bojanke i čak osam vrsta didaktičkih igrački koje su ovom prilikom uručene vrtićkoj djeci svojim su sadržajem prilagođene uzrastu predškolske djece koja će kroz igru učiti o pravilnom razvrstavanju otpada, recikliranju i ekologiji. 

Didaktički materijal uručen je djeci i odgojiteljicama u glavnoj zgradi gradskog vrtića, a zatim raspoređen po svim gradskim vrtićkim objektima u Vodicama i u Čistoj Velikoj.

Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO ukupne je vrijednosti 1.200.000,00 HRK, od čega 1.020.000,00 kuna, odnosno 85% sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 11:45