Siječanj 31, 2014 3881

Održana prva redovna izvještajna skupština humanitarne udruge „Daj 5 od srca“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

skupstinadaj5
Vodička humanitarna udruga „Daj 5 od srca" održala je 31. siječnja u konobi Pasara prvu redovnu izvještajnu skupštinu.
Skupštinu je vodio predsjednik Udruge Danijel Ferara, koji je podnio izvještaj o radu u 2013. godini i predstavio program rada za ovu godinu.

U 2013. godini organizirali smo niz uspješnih humanitarnih projekata, a to su: Malonogometni turnir „6 kafića" , Vodiška zvizda i Talentomanija, Koncert klape Solaris i klape Oršulice, obilježavanje Kornatske tragedije, humanitarna akcija za Ana Mariju Periša, povratak Vodiških DJ-a na Poljanu, a organizirali smo i prikupljanje odjeće i obuće te od trgovačkog lanca Lidl dobili donaciju koju smo u suradnji sa vodičkim Caritasom podijelili potrebitim građanima – kazao je Danijel Ferara, predsjednik udruge

Kroz 2013. godinu novčanu pomoć od donacija dobilo je šestero naših sugrađana u ukupnom iznosu 38.240,00 kn, dok smo materijalnu pomoć donirane odjeće i obuće podijelili domovima: Donjoj Stubici gdje se nalazi naš sugrađanin Josip Vučak, Obitelj Roman – Bratiškovci, SOS Dječjem selu – Lekenik, domu Sentada — Vodice, domu Maslina – Primošten i Cvjetnom domu – Šibenik.

Imali smo još jednu donaciju koju smo odnijeli u selo Špehari (kod Bosiljeva), gdje smo mladoj obitelji pomogli u opremanju novorođene bebe. Materijalna pomoć u hrani koju smo dobili od trgovačkog lanca „LIDL", podijelili smo tridesetak potrebitih obitelji kroz 10. i 12. mjesec prošle godine – kazao je Danijel Ferara.

Od projekata koji planiramo u ovoj godini, istaknuo bi akciju za nabavu Neurofeedback uređaja koja kreće uskoro, a zatim su tu još i Pokladni ples, Malonogometni turnir „6 kafića", Igre Vodiških mista koje bi se trebale održati tijekom ljeta, zatim obilježavanje Kornatske tragedije, Humanitarni koncert klapa ili nekih drugih izvođača, Božićni sajam i Povratak Vodiških Dj-a na Poljanu a po potrebi organizirali bi još humanitarnih akcija – naglasio je Danijel Ferara

Prije prigodnog domjenka dodijeljene su zahvalnice i to portalu Infovodice i Radio Ritmu na medijskom praćenju humanitarnih akcija te ŠRK Mali Porat, MK Okit i Gradu Vodicama na pomoći i podršci u organiziranju humanitarnih akcija.

I na kraju treba naglasiti da sve ovo ne bi bilo ostvareno bez ostalih mnogobrojnih članova ove udruge koji stoje iza svih ovih uspješnih akcija, zato njima jedno VELIKO HVALA na njihovoj ustrajnosti i humanosti.

{datsopic:5661}{datsopic:5660}{datsopic:5659}{datsopic:5658}{datsopic:5657}{datsopic:5656}{datsopic:5655}{datsopic:5654}{datsopic:5653}

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05