Siječanj 26, 2020 3626

Potrebna je djeci sa smetnjama u kretanju

Slijepa ulica pred školom neće se zatvoriti, ali apel neodgovornim vozačima i dalje stoji

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Početkom školske godine brojni roditelji su nam poslali pritužbe na kretanje automobila ulicom Mićin Stanka koja vodi na ulaz u Osnovnu školu Vodice. Kako su naveli, sigurnost naših školaraca zbog lijenosti nekih pojedinaca postala je upitna te se zabrana kretanja razmotrila na Odboru za promet i javne površine.

-    Nakon rasprave je zaključeno kako se predmetna slijepa ulica ne može zatvoriti iz razloga što u istoj postoje stanari koji moraju imati omogućen prolaz do kuće, a isto tako zatvaranjem ove ulice onemogućio bi se pristup roditelja i djece koja imaju smetnje u kretanju – javljaju iz Grada.

Naime, postojeća dva parkinga su prekrcana automobilima, iza zgrade je parking nastavnika i nije moguće parkirati druge aute pa je stoga onemogućen pristup.

-    Isto tako i parking sa strane škole, koji je odvojen ogradom, prekrcan je parkiranim automobilima i automobilima koji dovode i odvode djecu pa je potrebno omogućiti i ovaj prednji pristup.

Razmatra se mogućnost postave znaka koji dodatno upućuje vozače na pažnju ”Škola i djeca u blizini”, o čemu bi kao vozači morali sami biti svjesni i paziti na djecu koja prolaze, a koji bi se postavio na početku ulice.
 

djelomob1.jpg