Ožujak 13, 2014 2189

Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Korizmena akcija "Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini" ove će se godine održati osmu godinu zaredom, u tjednu od 17.3.2014. – 23.3.2014.

Mons. Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa, u prigodnoj poslanici ističe kako je svrha pokretanja ove akcije, na zajedničku inicijativu Hrvatske i Bosanskohercegovačke biskupske konferencije, "posvijestiti okolnosti u kojima žive Katolička Crkva i Hrvati, prikupiti materijalnu pomoć koja se usmjerava prema biskupijskim i nacionalnom Caritasu u Bosni i Hercegovini te posvjedočiti duhovno i molitveno zajedništvo, otvorenost i razumijevanje za potrebe naše braće i sestara u Kristu."

Mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, poziva sve vjernike i ljude dobre volje da podrže ovu akciju novčanim darom prema svojim mogućnostima i molitvom. Mons. Svalina ističe: "Moto ovogodišnje akcije preuzet je iz Papine pobudnice Radost evanđelja i poziva nas da budemo pravi učenici, a pravi se učenik prepoznaje po ljubavi. Ljubav kojoj nas je Krist učio daje život i njeguje prijateljstvo, prepoznaje potrebe bližnjih, traži i ima na srcu dobro sviju koji su nam dani za braću i sestre u Kristu."

tjedan-solidarnosti

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05