Siječanj 27, 2020 4771

1.282.000 kuna iz Europskog socijalnog fonda za projekt Udruge Otok `Zaželi za otok Prvić´

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, objavilo je trideset i drugu Odluku o financiranju za 28 projekata u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Među 28 projekta je i projekt Udruge Otok `Zaželi za otok Prvić´ koji će biti financiran u 100%-tnom iznosu s bespovratnih 1.282.000 kuna iz Europskog socijalnog fonda, a realizirat će se u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb

Udruga Otok projekt je prijavila prije 2 godine, čemu su prethodile godine ulaganja vlastitih sredstava, tone energije i vremena, ali na kraju se isplatilo.

Od predsjednice udruge Antonie Dobrote Mileković saznajemo kako su zadovoljni odobrenim projektom, ali i da ih čeka provedba koja neće biti laka. 

„Na projektu koji će trajati dvije godine zaposlit će se 5 gerontodomaćica, voditelj projekta, terenski koordinator i financijski savjetnik - sve skupa sedam osoba. Projekt predviđa i pokrivanje drugih troškova, kao što je edukacija žena, nabavku opreme, nabavku ortopedskih pomagala za kućanstva koja će biti krajnji korisnici projekta, odnosno usluga domaćica. Tako da će svi korisnici projekta imati izravne koristi.“ – rekla nam je Dobrota te nam otkrila kako će potpisivanje ugovora uslijediti ubrzo.

Spomenimo na kraju kako provedba projekta traje 30 mjeseci od čega šest mjeseci pripreme i edukacije te 24 mjeseca skrbi. Prijavu projekta pripremila je Višnja Erceg iz Šibenika.