Veljača 03, 2020 11034

U sklopu novog moto kluba Krossi Vodice

Moto staza stiže u Vodice na 5 i pol tisuća m2: Zaljubljenici u adrenalinski sport imat će gdje trenirati, a možda se i natjecati

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Zaljubljenici u motocikle bit će oduševljeni novom ponudom u Vodicama. Osniva se novi moto klub Krossi zahvaljujući kojem će njegovi članovi besplatno moći slobodno trenirati i uživati u ovom, pomalo adrenalinskom sportu. Dvoje mladih osnivača, Nino Kovačević i Ante Miletić već su napravili bazni prolog na tisuću m2.

    Imamo puno toga u planu oko same staze. Tu gdje se nalaze hrpe zemlje radit će se prepreke po uzoru na country cross staze. Bit će to pravi mali trening centar za ovu vrstu sporta, priča nam Nino Kovačević, građevinar koji će imati i svoj 'ispušni ventil'.

Ciljevi kluba su da maknu ljude s polja i bijelih puteva, da se više ne ruše biciklističke staze.

-    Besplatno treniranje ustupit ćemo svakom članu. Teren ima ukupnih 5 i pol tisuća m2, prolog, odnosno prepreke prostiru se na tisuću, a staza na cijelom ostatku. Nadamo se da ćemo na proljeće uspjeti organizirati trku koja će se bodovati za prvenstvo Hrvatske.

 

Bit će ovo i velika ponuda u turističkom smislu. Ovako nešto do sada im je bilo najbliže u Otočcu, a nešto su vozili u Zadru, Lici, Bjelovaru i Jaski.

-    Imate sigurno 20-ak motora koji se voze u području Šibenik/Vodice. Mi se ovim sportom bavimo već 4-5 godina i napokon ćemo imati gdje voziti. Nažalost, za narod je to divljaštvo dok je u svijetu veoma priznat sport. Primjerice, u Austriji je najpoznatiji.

Potporu im daju i moto klubovi sa strane, kao i vodički moto klub Okit koji imaju drugačiji koncept.

-    Ideja je došla doslovce preko noći. Imali smo polovicu terena, drugu smo kupili i u vrlo kratkom roku realizirali ovaj dio. Još će nam trebati barem godinu i pol da se sve usavrši. Imamo veliku potporu ostalih zaljubljenika u ovaj sport jer jednostavno na cijelom ovom području nismo imali gdje trenirati.

Teren se nalazi uz samo zaobilaznicu, na kraju ulice Ruđera Boškovića. Preko vikenda pomoć im je ustupilo 30-ak prijatelja koji će biti članovi kluba. Dolazit će i ostali kako bi im dali svoje savjete.

-    Tu je konstantan posao. Osluškivat ćemo njihove želje, a i među njima svima krije se puno talenata. Naknadno ćemo možda dodati motore koje će ljudi moći isprobavati, kao i quadove. No, polako. Zasad smo sretni i s ovim, priznao nam je Nino Kovačević.

{youtube}

}

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Veljača 2020 17:43