Veljača 04, 2020 3502 Šibenski.hr

Radovi učenika OŠ Vodice krase mural Dječjeg odjela šibenske Opće bolnice

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Pod vodstvom učitelja likovne kulture učenici iz gotovo svih osnovnih škola Šibensko-kninske županije unijeli su malo veselja i radosti u prostore Dječjeg odjela šibenske Opće bolnice. U hodniku tog odjela, uz stubište koje vodi na prvi kat, ovih dana niklu su dva murala, zidne slikarije veselih boja i raznolikih motiva, a sve je počelo sa željom da se malim bolesnicima barem malo olakšaju bolesnički dani. – prenosimo s portala Šibenski.hr


- Sudjelovale su gotovo sve osnovne škole iz naše županije. Rekla bih da je uključeno 16 od ukupno 22 osnovne škole u županiji. Učenici su crtali razne motive: cvijeće, more, ribe, djecu, krugove, srca... Ima tu figurativnih i apstraktnih elemenata – rekla je Stela Dumančić Čuturić, voditeljica Aktiva učitelja likovne kulture Šibensko-kninske županije, koja likovni predaje u šibenskoj OŠ Vidici za Sibenski.hr .

A te crteže i skice, dodaje, nastavnici su objedinili u jedinstvenu cjelinu koja će svoje mjesto naći na dvama muralima. Prvotna ideja je bila da učenici sami svoje radove preslikaju na zid, no od toga se odustalo u dogovoru s vodstvom Dječjeg odjela.

Vrijeme je gripa i viroza, pa je sprječavanje moguće zaraze i dječje zdravlje svima bilo na prvom mjestu.

- Da je ovo vanjski prostor, ne bi bilo problema da mural oslikaju sami učenici. Ovako, željeli smo zaštititi djecu, kako naše učenike, tako i djecu koja boravi u bolnici. Zato smo odlučili da to napravimo mi učitelji, ali sve radimo prema učeničkim radovima koje vjerno kopiramo – smije se Dumančić Čuturić i posjeća kako ovo ipak nije prva akcija šibensko-kninskih likovnjaka i njihovih učenika u zdravstvenim ustanovama.

Iz OŠ Vodice sudjelovala je učiteljica Nera Čače i učenice Mare Meštrov i Karla Babić 6.d. Njihov rad predstavlja šarene lopte ili lebdeće balone koje su se uklopile u mural sa radovima ostalih učenika drugih škola.

Tags
Poslijednja izmjena dana Utorak, 04 Veljača 2020 18:08
djelomob1.jpg