Veljača 07, 2020 2602 ŠibenikIN

Šibenski i županijski HDZ proslavio 30 godina

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Članovi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) grada Šibenika i Šibensko-kninske županije proslavili su u petak 30 godina od osnivanja stranke. U šibensko kazalište došla je i visoka delegacija HDZ-a predvođena premijerom Andrejom Plenkovićem.

- Temeljne zadaće HDZ-a su, nakon tri desetljeća od osnivanja nesumnjivo najvažnije političke stranke u Hrvatskoj, i dalje iste. To su jačanje države, njen položaj, ugled u Europi i svijetu i njen utjecaj. Ipak,  još važnije je da se okrenemo našem čovjeku, prema svakom hrvatskom gradu, općini i županiji i da svim srcem, kvalitetom i žarom unapređujemo kvalitetu života građana.  Imamo četiri jednostavne poruke koje želimo poslati: osigurat ćemo političku stabilnost, osigurat ćemo pravnu sigurnost, osigurat ćemo gospodarski razvoj i društvenu solidarnost – rekao je Plenković, prenosimo s portala Šibenik IN

Premijer je naglasio kako je poluga koju je vlada osigurala za brži razvoj apsorpcija europskih sredstava i da je dosad ugovoreno njih  86 posto za razdoblje od 2014. do 2020. godine, te da će se u iduće četiri godine dodatno osjetiti kolika je korist koju ima Hrvatska od EU.

Za govornicu se popeo i predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić te javno podržao Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima.

- Čujem da se po cijeloj Hrvatskoj pitaju mnogi zašto smo u Šibensko-kninskoj županiji na vlasti 29 godina. Snaga HDZ-a je uvijek bila na raspolaganju građanima ovih prostora, u svakom trenutku. U četiri od pet smo gradova na vlasti, u osam od 15 općina, što nije baš lako. Izgleda da znamo prepoznati trenutak i odabrati prave ljude, a i prednjačimo u puno toga. Želimo da HDZ bude sluga građanima s odgovornim ljudima. Naši kandidati pobjeđuju u prvim i drugim krugovima. Vjerujem da ćemo se i ubuduće znati s time nositi, te da ćemo biti uključiva, a ne isključiva politička snaga. To je ona naša prednost, taj pluralizam, koje možda u drugim sredinama u Hrvatskoj HDZ nema. Uključit ćemo puno mladih ljudi što smo i dosad radili, a za to je najbolji premijer naš ministar Ivan Malenica koji radi posao na ponos svih nas. Imamo 10 tisuća članova u županiji, što je 10 posto stanovništva. Ubuduće na svakog člana želimo osvojiti barem četiri glasa – rekao je Dujić, i začudio se brojnim strankama s desnog spektra koji se pozivaju na Franju Tuđmana i smatraju da su izvorni 'tuđmanisti', iako je tu najjači HDZ.

Cijeli članak pročitajte na portalu ŠibenikIN

 

djelomob1.jpg