Veljača 14, 2020 2802

Međunarodni dan darivanja knjiga: Dječjem vrtiću „Žižula“ u Tribunju uručene slikovnice prikupljane proteklih dana

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Osim sveprisutnog Valentinova, 14. veljače obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjiga. Inicirala ga je dječja autorica Amy Broadmoore 2012. godine sa ciljem da se prvenstveno kod djece, ali i odraslih, potakne interes za čitanje. Ideja je zaživjela pa se otada taj dan obilježava na način da pojedinci, knjižnice i neke druge ustanove organiziraju prikupljanje slikovnica i dječjih knjiga pod geslom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“.

I Gradska knjižnica Vodice redovito sudjeluje u cijeloj toj priči. Slikovnice prikupljane proteklih dana jutros su uručene odgajateljicama i djeci u Dječjem vrtiću „Žižula“ u Tribunju. 

Uručile su ih ravnateljica vodičke knjižnice Sanja Radin-Mačukat i knjižničarka Blanka Valinčić, a događaju je sa velikim zadovoljstvom prisustvovao i načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić. 

Osim priča i slikovnica, među kojima su bile i priče malenih Vodičana Lore Računice i Tonija Marinčića, djeci su poklonile i pribor za crtanje i slikanje, a odgajateljicama i načelniku Grubeliću lijepe ekološke platnene vrećice sa logom knjižnice.

djelomob1.jpg