Veljača 19, 2020 3395

Vesele karnevalske maske okupirale hotel Olympiju

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Povodom dvadesetgodišnjice rada galerije ARTUR iz Dubrovnika u hotelu Olympia prezentiran je njihov novi karnevalski katalog. 
Obučeni u renesansne kostime, zajedno s troje članova udruge Dart katalog je prezentirala glasnogovornica udruge Dart i vlasnica galerije Artur gospođa Tea Batinić.

Pored dir. ureda TZ Vodice Anite Franin Pečarica prezentaciji su sudjelovali dugogodišnji prijatelji udruge Dart, akademski snimatelj i fotograf Šime Strikoman s kojim su surađivali na četiri Milenijske fotografije, gospar i naš sumještanin Šime Pelajić – Brunac te pokladni gradonačelnik Martin Čičin Šain koje je igrom slučaj bio i školski kolega Teje Batinić

„U Vodicama smo partneri u kongresu agronoma kojim izrađujemo 250 malih papirnatih maskica u obliku pčelica, a nakon Vodica nastavljamo za Rijeku gdje ćemo imat promociju istog kataloga i sudjelovanje nas pedeset!“ – rekla nam je Tea te je kao poklon Vodičkom pokladnom senatu uručila poklon akademske slikarice Josipe Vlašić

Inače članovi Udruge Dart svojim programima i idejama nastoji oživiti razne tradicije Dubrovnika. Osnovna djelatnost udruge DART je rad na promicanju kulturnih dobara i vrijednosti, očuvanje i zaštita kulturne baštine i tradicijskih umjetnosti i obrta, odgoja i obrazovanja na području likovne kulture. Već dugi niz godina Udruga surađuje s Galerijom Artur u pripremama i nastupima za maškarane svečanosti u Dubrovniku.

djelomob1.jpg