Veljača 20, 2020 2671

U Vodicama održana radionica u okviru EU Interreg projekta ADRIADAPT

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Danas u Gradu Vodice nakon Venecije, Splita i Cervie održana četvrta po redu radionica u okviru EU Interreg projekta ADRIADAPT. Cilj trening radionice bio je prenijeti iskustva primjene mjera prilagodbe na klimatske promjene u prostornom planiranju. 

Radionicu su održali kolege iz Venecije: Marghareta Breil iz CMCC (Euro-Mediteranski centar za klimatske promjene), Fillipo Magni iz IUAV (Sveučilište za Arhitekturu Venecija) te Emiliano Ramieri iz Thetis (kozultantska tvrtka), a pokazali su najnovije ("state of the art") alate za analizu ranjivosti (na poplave i toplinske otoke) te mjere prilagodbe (primjere dobre prakse iz EU). 

Radionici su prisustvovali predstavnici Grada Vodice, Šibensko-Kninske županije, tvrtke Plimica - izrađivači Plana prilagodbe na klimatske promjene Grada Vodice, te PAP/RAC - UNEP-ov centar za upravljanje obalnim područjem.

Projekt Adriadapt je financiran u okviru europskog programa Interreg Italija-Hrvatska, a cilj mu je poboljšati sposobnosti naseljenih i obalnih područja jadranskog prostora na učinke klimatskih promjena te jačati njihovu spremnost na rješavanje mogućih problema.

Tags
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 20 Veljača 2020 20:48
djelomob1.jpg