Veljača 26, 2020 4555

Održana Osnivačka skupština Hrvatske stranke umirovljenika Grada Vodica

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Jutros je održana Osnivačka skupština Hrvatske stranke umirovljenika Grada Vodica. Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti preminulim članovima HSU-a i poginulim hrvatskim braniteljima, pristupilo se odabiru osoba koje će u prvom  mandatu  biti na čelu vodičkog ogranka ove parlamentarne stranke.

Za predsjednicu je izabrana Višnja Kranjčec, dvije potpredsjednice su Jela Juričev-Martinčev i Berislava Juričev-Barbin, a članice Vijeća HSU-a za Grad Vodice su postale i Cvita Opat i Ružica Ban. Novoizabrana predsjednica zahvalila se u ime svih na iskazanom povjerenju i obećala da će se svojski truditi za bolji status umirovljenika koji žive na području Grada Vodica. 

Skupštini su nazočili i gospodin Veselko Gabričević, umirovljeni general Hrvatske vojske i potpredsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, u ovoj prilici i u ulozi izaslanika predsjednika stranke Silvana Hrelje, zatim gospođa Ljubica Kardum, predsjednica HSU-a za Grad Šibenik i šibenska gradska vijećnica, a pozivu vodičkih HSU-ovaca rado se odazvao i Krunoslav Mazalin, umirovljeni brigadir Hrvatske vojske i vijećnik HSU-a u Županijskoj skupštini. 

Osim njih, skup koji je protekao u izuzetno vedroj i opuštenoj atmosferi, pozdravio je i nezavisni gradski vijećnik sa Liste MOST-a Šime Bilan.

Velika želja članova Hrvatske stranke umirovljenika Grada Vodica je da na prvim sljedećim lokalnim izborima uspiju ući u Gradsko vijeće, a vjeruju i kako će im broj osvojenih mandata omogućiti  da participiraju u vlasti. Zaključak je da bi se iz te pozicije ipak mogli lakše izboriti za prava onih na čije glasove najviše računaju, a to su umirovljenici i općenito starija populacija Grada Vodica. 

djelomob1.jpg