Veljača 27, 2020 2429

Održana motivacijska radionica „Bolje sutra“ namijenjena mladim osobama koje žele unaprijediti svoje vještine

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Danas je u Gradskoj knjižnici Vodice održana motivacijska radionica „Bolje sutra“ namijenjena mladim osobama koje žele unaprijediti svoje vještine i zaposliti se ili samozaposliti u turizmu.

Mladima koji su danas sudjelovali u ovoj radionici projekt je predstavila Matea Lovrić, njegova voditeljica i predstavnica Udruge „Žena“ iz Drniša koja je nositelj projekta koji ima i dodatak nazivu u kojem stoji „danas uključeni – sutra uspješni“. 

U prvih 20 godina svog djelovanja Udruga je nastojala poboljšati kvalitetu života starijih osoba i dugotrajno nezaposlenih žena, a sada su svoj akcent usmjerili prema mladima i turizmu. Sredstvima dobivenim iz Europskog socijalnog fonda omogućit će edukaciju dvadesetero mladih osoba za posao turističkih animatora. 

Nakon teoretskog dijela obrazovanja koje će se održati u Šibeniku, budući turistički animatori imat će i sedmodnevnu praksu koju će odraditi u Nacionalnom parku „Kornati“. To im je omogućeno zbog dobre suradnje sa Javnom ustanovom Nacionalni park „Kornati“ koja je partner drniške udruge na ovom hvalevrijednom projektu. Stoga je u današnjem prezentiranju projekta sudjelovala i Valentina Bračanov, zaposlenica JU NP „Kornati“. 

Ona i Darija Periša, vlasnica turističke agencije i osoba koja naprosto obožava rad u turizmu, posebice kad u ulozi vodiča predstavlja turistima ljepote našeg kraja. pokušale su danas, pričajući im o svojim iskustvima, „pridobiti“ mlade koji su sudjelovali u radionici da se odluče za posao koji im nudi brojne mogućnosti.

U cijelu priču oko odabira dvadesetero mladih polaznika programa koji je verificiran i od strane Ministarstva obrazovanja, a kojeg podržava i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, uključene su i ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibensko-kninskoj županiji. Nakon dosad održanih radionica u Šibeniku i Vodicama uslijedit će još dvije, prvo u Kninu, a zatim i u Drnišu.

Edukacija odabranih polaznika počet će u travnju.

djelomob1.jpg