Ožujak 11, 2020 2745

Stožer civilne zaštite Grada Vodica u stalnom je kontaktu sa županijskim stožerom

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije skoro se svakodnevno sastaje, a danas je održana sjednica na kojoj je tema bila potencijalna ugroza od Coronavirusa te protokol postupanja u svezi javnih okupljanja.

Iako još nisu imali sastanak na tu temu, Stožer civilne zaštite Grada Vodica u stalnom je kontaktu sa županijskim stožerom i prate njihove daljnje preporuke – saznajemo od Stipe Bosotina, načelnika Stožera CZGV-a

Podsjetimo na preporuke koje je danas donio Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije

Županijski stožer Šibensko-kninske županije preporuča organizatorima bilo kakvih javnih, sportskih iii kulturnih okupljanja da ih odgode do daljnjega. Što javnih okupljanja bude manje, manji je i rizik od širenja Coronavirusa. 

Nadalje, nacionalni Stožer civilne zaštite donio je preporuku da se do daljnjega odgađaju svi skupovi na kojima sudjeluje više od tisuću ljudi. 

Županijski stožer Šibensko-kninske županije tu preporuku prevodi u zabranu, što znači da su u Šibensko-kninskoj županiji do daljnjega zabranjeni svi skupovi na kojima sudjeluje više od tisuću ljudi. Oni organizatori koji smatraju da mogu održati određeno javno okupljanje, bilo koje vrste, dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji uključuju: plakat za javne prostore s uputama zaštite i plakat o pravilnom pranju ruku, punktove s dezinfekcijskim sredstvima i dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od rukovanja i bližih socijalnih kontakata. 

Naravno, svim respiratornim bolesnicima s povišenom tjelesnom temperaturom preporuča se ne odlaziti na bilo koja javna okupljanja. 

djelomob1.jpg