Ožujak 16, 2020 5096

Zbog Koronavirusa: Od utorka zatvara se hotel Olympia i Olympia sky

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kako saznajemo od direktora hotela Darka Bastića od 17.03. pa do Uskrsa 12. travnja neće raditi oba hotela Olympia, restaurant Sky, welness i frizerski salon.

Inače u cijeloj Hrvatskoj vodeće hotelijerske kompanije privremeno obustavljaju rad određenog broja hotela na dva tjedna, pri čemu će u obalnim destinacijama biti osiguran smještaj u bar jednom hotelu, a u Zagrebu će ih biti otvoreno više, izvijestili su u petak iz Hrvatske udruge turizma (HUT), koji je izradio i paket mjera pomoći sektoru. 

Na sastanku je definiran prijedlog mjera za pomoć turističkom sektoru koji već sada bilježi štete od situacije s koronavirusom, ističu iz HUT-a, koji će prijedlog, koji uključuje kratkoročne i dugoročne mjere tijekom vikenda poslati Ministarstvu turizma. 

"Fokus kratkoročnih mjera su očuvanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti kompanija, koja je nužna za realizaciju ostatka turističke godine. Dugoročne mjere su namijenjene kompenzaciji šteta, a one će biti dodatno definirane nakon što se utvrde razmjeri tih šteta", kažu u HUT-u. – prenosimo s Večernjeg lista

djelomob1.jpg