Ožujak 19, 2020 4614

Ne samo odgoda, već i oslobađanje plaćanja turističke pristojbe

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nakon što je Hrvatska Vlada donijela 63 različite mjere za očuvanje radnih mjesta i paket zakona za pomoć gospodarstvu, zakoni su u hitnom postupku raspravljeni i danas usvojeni u Hrvatskom  saboru. Ovo je prvi set mjera koji se odnosi na one koji već osjećaju ili će tek osjetiti posljedice epidemije koronavirusa.

U raspravu se uključila i naša saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev.

-    Sve ove mjere s posebnim nestrpljenjem očekuju i slušaju naši gospodarstvenici, naši turistički djelatnici, a i obveznici plaćanja turističke pristojbe. Neophodno je da konačni prijedlog zakona o turističkoj pristojbi propisuje mogućnost da u posebnim okolnostima ministar nadležan za turizam pravilnikom ne samo odgodi već i oslobodi od plaćanja turističke pristojbe obveznike istih – kazala je saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev.

Nadalje, dodala je da se svugdje naglašava odgoda.

-    Čak i vi predsjedniče Vlade ste u svom izlaganju samo govorili o odgoda plaćanja turističke pristojbe, a našim obveznicima turističke pristojbe, koji već sa sigurnošću mogu reći da će im ova turistička godina biti znatno lošija , ako ne i upropaštena, daleko je značajnije da budu oslobođeni tog plaćanja – navela je zastupnica Juričev Martinčev.

Dodala je i da pohvaljuje brzinu i kvalitetu predloženih mjera, jer ipak, ovo je izvanredna situacija – za sve nas. 

Tako Zakonom o turističkoj pristojbi koji je danas usvojen u Hrvatskom saboru, ovlašćuje se ministar nadležan za turizam da pravilnikom propiše odgodu ili oslobađanje od plaćanja turističke pristojbe.
 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Ožujak 2020 16:51