Ožujak 20, 2020 3806

Bio je u kontaktu sa zaraženom osobom u inozemstvu, smješten na infektologiju OB Šibenik

Treći pozitivni: Na koronavirus pozitivan 31-ogodišnjak sa šibenskog područja

Press ŠKŽ: Jučerašnja presica Press ŠKŽ: Jučerašnja presica Press ŠKŽ: Jučerašnja presica
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Muškarac (31) treća je osoba iz Šibensko-kninske županije pozitivna na virus COVID-19, dok je šest nalaza od ukupno sedam uzoraka jučer poslanih u Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ negativno, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

– Riječ je o muškarcu mlađe životne dobi, rođenom 1989. godine, koji je u inozemstvu bio u kontaktu s već zaraženom osobom. Po povratku iz inozemstva bio je u samoizolaciji. Bolesnik ima blažu kliničku sliku te je hospitaliziran na Odjelu infektologije OB Šibensko-kninske županije. Prethodna dva pacijenta su i dalje u kućnoj samoizolaciji – piše u priopćenju.

Od jučer je pod mjerama zdravstvenog nadzora u našoj županiji ukupno 276 osoba, od toga sa službenim rješenjem 227 osoba.
Iz Stožera još jednom pozivaju građane da se strogo pridržavaju mjera koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a kojima se zabranjuju javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama, osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja rad sportskih i rekreacijskih centara, te obustavljaju vjerska okupljanja. Na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza.

– Također, ponavljamo da je prevencija ključna i apeliramo na sve građane i poslodavce da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Također, apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su dobili. Osobe koje posumnjaju da bi mogli imati COVID-19, trebaju se javiti telefonom svom liječniku obiteljske medicine. Ako njihov liječnik smatra da postoji potreba konzultacije s epidemiologom, isti će to i učiniti. Ukoliko budu ispunjeni klinički i epidemiološki kriteriji za testiranje na COVID-19, provodi se propisana procedura – zaključuju u priopćenju.
 
Kao pojedinci i kao zajednica, trebamo pokazati odgovornost na način da ne širimo paniku i dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama.

Tags
Poslijednja izmjena dana Petak, 20 Ožujak 2020 23:31