Ožujak 21, 2020 4529

Riječ je o mlađoj muškoj osobi

Četvero oboljelih od virusa COVID-19 na području Šibensko-kninske županije

Četvero oboljelih od virusa COVID-19 na području Šibensko-kninske županije Ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kod mlađe muške osobe s područja Šibensko-kninske županije potvrđena je bolest uzrokovana virusom COVID-19 za kojeg su epidemiološki izvidi u tijeku. Osoba ima blage kliničke simptome i nalazi se u samoizolaciji. 

Ovo je četvrti slučaj zareze koronavirusom u našoj županiji. Pod zdravstvenim nadzorom je 290 osoba, od toga 207 sa službenim rješenjem, pet je osoba u karanteni od kojih su dvoje  državljani RH i troje stranaca – poručuju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Osobe koje posumnjaju da bi mogli imati COVID-19, trebaju se javiti u izdvojene ambulante domova zdravlja za pregled pacijenata pod sumnjom za zaraženost od koronavirusa. Ponavljamo, da je na području naše županije tri takve ambulante, u:

-    Šibeniku, Prilaz tvornici 37 (zgrada ambulante „TEF“ nasuprot nogometnog stadiona i ex kuglane Metalac), kontakt telefon 091/2275 110
-    Kninu, na adresi Kneza Ivaniša Nelipića 1, kontakt telefon 022/664-041 i
-    Drnišu, na adresi Josipa Kosora 16, kontakt telefon 022/888-980

Ambulante rade 24 sata 7 dana u tjednu.

Za slučaju velikog pritiska na izdvojene ambulante, u Šibeniku na parkiralištu Poliklinike i u Kninu ispred bolnice, su u pripremi kontejneri za trijažu bolesnika koji sumnjaju na zarazu koronavirusom. Sve relevantne službe na području naše županije poduzimaju mjere za zaštitu zdravlja naših stanovnika. 

Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo pokrenuli su projekt kriznog psihološkog savjetovanja povodom epidemije COVID-19. U svakoj županiji predviđen je jedan telefonski broj na kojeg se zainteresirani građani mogu javiti. Građani Šibensko-kninske županije mogu se javiti na broj mobitela 091 944 63 68. 

- Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane. Također, apeliramo na osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti da ostanu u svojim kućama i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika bolesti prouzročene koronavirusom - stoji u priopćenju.

djelomob1.jpg