Ožujak 22, 2020 4428

U Hrvatskoj ukupno 235 oboljelih

Četiri nova zaražena od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji – dio u bolnici, dio u samoizolaciji

Četiri nova zaražena od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji – dio u bolnici, dio u samoizolaciji Ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na području Šibensko-kninske županije odnosu na jučer još su četiri osobe pozitivne na virus COVID-19. Ukupno je osam zaraženih osoba od kojih su četiri hospitalizirane, a četiri u samoizolaciji, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Pod zdravstvenim nadzorom je 324 osobe, pet je osoba u karanteni od kojih su dvoje  državljani RH i troje stranaca.

- Još jednom podsjećamo na odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da je od danas 22. ožujka privremeno obustavljen javni promet u trajanju od 30 dana te da su postrožene mjere zadržavanja većeg broja osoba na ulicama i drugim javnim mjestima. Također je ograničen javni prijevoz u linijskom obalnom prometu. Od danas je na snazi i nova odluka o radu trgovina, trgovine rade od 8 do 17 sati - poručuju iz Stožera.

Od ponedjeljka Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije uspostavlja instrument pružanja psihološke pomoći građanstvu putem telefona tijekom radnog tjedna.

Građani kojima je potrebna psihološka pomoć mogu nazvati parnim datumima na broj mobitela 091 434 1241, a neparnim datumima na broj 091 343 1305 svakog radnog dana u vremenu od 8 do 20 sati.

- I dalje molimo građanstvo da se pridrža svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH, da ostanu sabrani - poručuju iz županijskog Stožera.

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je o 29 novih slučajeva zaraze u Hrvatskoj što je ukupno 235 oboljelih.

djelomob1.jpg