Ožujak 23, 2020 9038

U Hrvatskoj 306: Od 12 slučajeva u županiji, u Murteru ih je 6

Raste broj zaraženih: Četiri nova slučaja zaraze na području županije

Raste broj zaraženih: Četiri nova slučaja zaraze na području županije Ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U cijeloj Hrvatskoj je 306 slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga su četiri nova registrirana u Šibensko-kninskoj županiji te je sada 12 ukupno zaraženih, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. 

- Na dan 23. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirano je novih četvero oboljelih od virusa COVID-19, te se za jednog pacijenta čekaju rezultati koji će doći tijekom dana. Od ukupno 12 oboljelih, četvero pacijenata se nalaze na Odjelu infektologije OB Šibensko-kninske, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji. Pod zdravstvenim nadzorom je ukupno 361 osoba, od toga 76 osoba u kontaktu s osobama kod kojih je potvrđen COVID-19 - priopćili su danas iz Stožera. Od petka, 20. 03. 2020. do jutros, 23.03. 2020.g. u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj je zaprimljeno ukupno 46 dojava o kršenju mjera samoizolacije, kada je postupajući po dojavama utvrđeno da ukupno 7 osoba krši mjeru samoizolacije.  Od danas je na snazi odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o obustavi rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti. Osobe koje posumnjaju da bi mogle imati COVID-19, trebaju se javiti u izdvojene ambulante domova zdravlja za pregled pacijenata pod sumnjom za zaraženost koronavirusom u: - Šibeniku, Ulica Ivana Meštrovića 11 d (zgrada ambulante „TEF“ nasuprot nogometnog stadiona i ex kuglane Metalac), kontakt telefon 091/2275 110
- Kninu, na adresi Kneza Ivaniša Nelipića 1, kontakt telefon 022/664-041 i
- Drnišu, na adresi Josipa Kosora 16, kontakt telefon 022/888-980 - I dalje molimo građanstvo da se pridržava svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH, da ostanu sabrani i ne stvaraju paniku. Jedino zajedničkim snagama prebrodit ćemo ovu tešku situaciju - poručuju iznova iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.
Ove odluke kao i sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici koronavirus.hr.

Iz Stožera civilne zaštite Općine Murter-Kornati jutros su izvijestili da su na području njihove općine evidentirane još tri osobe koje su pozitivne na koronavirus. Do danas, na području Općine Murter-Kornati ukupno je testirano sedam osoba, od čega je šest pozitivno na Covid-19 virus, dok je jedan uzorak bio negativan. Također, od jučer se više ne može na otok Murter ukoliko nemate prebivalište.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Ožujak 2020 11:48