Ožujak 24, 2020 4294

U cilju smanjenja širenja koronavirusa

Kontrole na ulazima i izlazima: Mjesto prebivališta od danas možete napustiti samo uz propusnicu

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Na našem području je u tijeku provođenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, koju je Stožer civilne zaštite RH donio u cilju smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom – javlja Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Kontrolom su pokriveni svi prometni pravci ulaza i izlaza na naše područje i za sada nema zastoja u prometu.

- Ova odluka odnosi se i na kretanje unutar županije, od grada do grada ili općine - pojasnila je glasnogovornica Marica Kosor.

Također, pozivaju građane se ove Odluke dosljedno pridržavaju, kako bi se spriječilo širenje zaraze, da poštuju zabranu da ne napuštaju mjera prebivališta i stalnog boravka samo isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci.

Ovom prilikom policijski službenici, osobama, za koje se utvrdi da ne posjeduju valjane propusnice i ne ispunjavaju pretpostavke za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, izdaju upozorenje i naredbu da postupe po odredbama Odluke, a u protivnom se poduzimaju ostale Zakonom raspoložive mjere u suradnji s nadležnim Službama za inspekciju civilne zaštite u Ravnateljstvu civilne zaštite. 

Osim toga, provjeravaju se osobe i u evidencijama s  ciljem provjere da li im je eventualno izrečena mjera samoizolacije i da li se striktno provode mjere socijalnog distanciranja. 

U slučaju kršenja mjera samoizolacije obavještava se Državni inspektorat. 

Napominjemo da se osobama, koje se vraćaju u svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravišta, omogućava njihov povratak.   

Iz policije upozoravaju da se ove Odluke dosljedno pridržavaju, da poštuju zabranu da ne napuštaju mjera prebivališta i stalnog boravka samo isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci i tako doprinesete sprječavanju širenje zaraze. 
                                                
 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 24 Ožujak 2020 13:28