Ožujak 24, 2020 4482

Trgovine su dobro opskrbljene, a Vodičani zaslužuju pohvale

Iz Grada zahvaljuju građanima: 'Nije lako biti odvojen od svog društva i najmilijih, pogotovo u borbi protiv nečega nevidljivoga, ali samo tako ćemo i ovu bitku dobiti'

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

Gradonačelnica Nelka Tomić i predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Vodica Stipe Bosotin osvrnuli su se na funkcioniranje službi u nadležnosti Grada Vodica te se zahvalili svim sugrađanima na discipliniranom ponašanju tijekom ove krize izazvane koronavirusom. Kazali su kako nije lako biti odvojen od svog društva i najmilijih, pogotovo u borbi protiv nečega nevidljivoga, ali samo tako ćemo i ovu bitku dobiti.

 
-    Otkada smo objavili da su nam se dužni javiti svi oni koji nemaju prijavljeno prebivalište, a nalaze se na našem području – telefon nam ne prestaje zvoniti. Osim što se zaista zahvaljujem našim sugrađanima na poštivanju svih mjera, još jednom želim naglasiti svima onima koji su tu privremeno da ih ni oni ne zaborave – govori nam Stipe Bosotin, predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Vodica.

Također, naglašava kako u Vodicama nitko osim sugrađana nema propisane mjere samoizolacije.

-    Nažalost, Murter je u problemu, zabranjeno im je i u dvorište ići. Mi nemamo potrebe za takvim restrikcijama, epidemiološka situacija kod nas je dobra. No, apeliramo na sve da se uputa ovako drže i dalje. Posebice u trgovinama ili ljekarnama. Idite vani i dalje samo ako vam je to nužno potrebno, jer, jedino tako se zasad možemo zaštiti – istaknuo je Bosotin.

Naglasio je i kako sve što se tiče opskrbe naših trgovina ide prema planu te da – ima svega. I gradonačelnica Nelka Tomić zadovoljna je što su naši ljudi prihvatili ono što se danima naglašava i – ostali doma.

-    Na ulicama nema ljudi, tu i tamo u automobilskom obilasku grada sretnem nekoga. I to vjerujem da su oni kojima je izlazak bio nužan. Moram naglasiti da sam primijetila da i ti pojedinci nose maske i rukavice, sve po pravilima struke – kazala nam je gradonačelnica Nelka Tomić.

Kazala je da je i u obilasku trgovina, ali i pred ljekarnama, primijetila da se drži adekvatan razmak.

-    Puno im hvala što su ozbiljno shvatili ova upozorenja. Ovako štite svoj život, živote svojih najbližih, ali i svih sugrađana. Ovo je za svaku pohvalu. Svima smo dostupni 0-24 i sve će biti u redu ako ovako nastavimo. Samo, nemojmo popustiti. Nije lako biti kući i odvojen od svog društva i najmilijih, pogotovo u borbi protiv nečega nevidljivoga, ali samo tako ćemo i ovu bitku dobiti. Idemo izdržati do kraja, a kraj je blizu kad krenemo ka silaznoj putanji – naglasila je.

Zahvaljuju se i Crvenom križu grada Vodica na čelu s Marijanom Biluš i brojnim volonterima koji pomažu našim starijim i nemoćnim sugrađanima, ali i onima u izolaciji. Što se tiče gradske uprave, ona funkcionira prema planu. No, zbog sigurnosti, gradske službe su raspoređene prema timovima kako, u slučaju da netko oboli, ne bi bio u kontaktu s istim ljudima iz istog odjela. 

-    Onaj tim koji je kući, komunicira e-mailom ili telefonom. Na takav način komunikacije još jednom pozivamo sve sugrađane – kazala je gradonačelnica Nelka Tomić.

djelomob1.jpg