Ožujak 25, 2020 3553

U našoj županiji nema novooboljelih: Otok Murter pod mjerama karantene

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Na dan 25. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19. Od ukupno 15 oboljelih pacijenata četvero pacijenata se nalaze na Odjelu infektologije, 1 pacijent je premješten u KBC Split dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji. - priopćeno je danas na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije

Od ukupnog broja oboljelih 8 osoba je s otoka Murtera. Odjel epidemiologije  ZZJZ Šibensko-kninske županije proveo je epidemiološku obradu oboljelih i njihovih kontakata, stavljenih pod zdravstveni nadzor i samoizolaciju. Zaključak epidemiologa je da trenutno na otoku Murteru postoji lokalna transmisija bolesti COVID-19 te je u takvoj situaciji najučinkovitija mjera, po mišljenu struke, stavljanje ugroženog prostora pod mjere karantene.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije napravio je sve moguće radnje kako bi se otok Murter (naselja Betina i Murter) od jutros stavio pod mjeru karantene po preporuci epidemiološke službe, a sve u cilju zaštite zdravlja stanovnika otoka Murtera. U naselja Murter i Betina se, izuzev žurnih službi, opskrbe hrane i lijekova neće moći ući niti izići. 

U Murteru će biti postavljen kontejner za trijažu bolesnika, a prema potrebi uzorkovanje pacijenata na COVID-19 će se vršiti na Murteru gdje će biti upućen još jedan liječnik.

„Molimo sve stanovnike naselja Murter i Betina da se pridržavaju novonastale situacije kako bi se širenje virusa zaustavilo, a sve relevantne službe za pomoć stanovnicima u ovoj izvanrednoj situaciji su na terenu“, kazao je župan Goran Pauk na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Tags
djelomob1.jpg