Ožujak 28, 2020 3379

U Hrvatskoj ukupno 49 novih, preminula još jedna osoba

U županiji sedam novooboljelih od koronavirusa, svi su s otoka Murtera

U županiji sedam novooboljelih od koronavirusa, svi su s otoka Murtera Ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na dan 28. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji sedam je novooboljelih od COVID-19. Novooboljeli pacijenti su s Murtera, javlja županijski Stožer civilne zaštite. Trenutno je na području naše županije 22 osobe pozitivno na COVID-19 od čega je 15 osoba s otoka Murtera. 

-    Na Odjelu infektologije trenutno je devet pacijenata i nisu na respiratoru. Devet osoba je u karanteni od kojih je šest državljana Republike Hrvatske i troje stranaca, javlja županijski Stožer civilne zaštite.

Od jučer je u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljeno ukupno 4 dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da je sedam osoba kršilo navedenu mjeru. 

-    S obzirom na veliki broj novooboljelih na otoku Murteru, mjera karantene po mišljenju struke pokazala se više nego opravdanom. I dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke, poručili su iz Stožera.

Naselja Murter i Betina u karanteni su od srijede zbog sumnje u lokalnu transmisiju bolesti. Mjesta su nakon proglašenja karantene dobili dodatni tim Doma zdravlja Šibenik, što je omogućilo bolju dostupnost zdravstvene zaštite općenito, te dostupnost pojačanog testiranja na bolest COVID-19.

Također, u Hrvatskoj je od jučer popodne zabilježeno ukupno 49 novih slučajeva zaraze, a preminula je još jedna osoba.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr