Svibanj 13, 2014 3017

Hotel ‘Olympia’ uskoro s pet zvjezdica

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Vodičko Gradsko vijeće je na svojoj zadnjoj sjednici donijelo odluku o prihvaćanju drugih ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada, koje se najvećim dijelom odnose na zone ugostiteljsko-turističke namjene. Riječ je o zonama hotela "Olimpya","Imperial" i "Miramare", zonama "Lilet", "Ville Matilde", te hotela "Villa Radin", "Dalmatino" i "Kristina", kao i bivše depadanse "Arausa" i "Antonina".

Direktna provedba

- Inicijativu za ciljane izmjene i dopune Prostornog plana zapravo je pokrenuo vlasnik hotela "Olympia", koji nam se obratio, jer želi proširiti svoje kapacitete i kvalitetu hotelskog smještaja podignuti na pet zvjezdica. S obzirom na to da je turističkim Vodicama u interesu povećanje kvalitetnih smještajnih kapaciteta, jer iz godine u godinu imamo sve veći broj turista, poslali smo dopis i od ostalim hotelsko-turističkim kućama na području grada da saznamo kakvi su njihovi interesi za dogradnju ili rekonstrukciju objekata.

Nakon njihova očitovanja išli smo u pripremu ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana. Izmjene su prošle javni uvid i javnu raspravu i sad su donesene, pa se tako može ići na direktnu provedbu i izgradnju ugostiteljsko-turističkih kapaciteta - kaže vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev.

Ciljanim izmjenama Plana određeno je da u zonama ispred hotela "Olimpya" i "Imperial", do 31 metra od obalne crte, bude uređena samo plaža otvorenog tipa, a postavljeni su i drugi okviri te stvoreni uvjeti za gradnju što kvalitetnijih turističkih kapaciteta i sadržaja koji će omogućiti produljenje turističke sezone i otvaranja novih radnih mjesta.

Također, ovim izmjenama i dopunama stvoreni su i uvjeti za brži razvoj Poslovne zone Vodice gdje je omogućena gradnja objekata za potrebe uslužnih, trgovačkih i komunalno-servisnih djelatnosti na česticama već od 1000, umjesto dosadašnjih 2000 četvornih metara.

- Prihvaćenim ciljanim izmjenama i dopunama Prostornog plana grada Vodice omogućena je i brža izgradnja novog dječjeg vrtića i nove benzinske postaje, te je zainteresiranim investitorima umnogome ubrzan i olakšan postupak priprema za početak gradnje na turističkim objekatima, ali samo novih, kvalitetnih kapaciteta s četiri i više zvjezdica - zaključuje gradonačelnica.

Vijest prenesena sa portala Slobodne Dalmacije - Izvorni link: http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Sibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/244745/Hotel-Olympia-uskoro-s-pet-zvjezdica.aspx

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05