Ožujak 30, 2020 2830

U bolnici je 11 pacijenata, a samoizolaciju nitko nije kršio

Dobre vijesti: U županiji danas nema novozaraženih koronavirusom

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na području Šibensko-kninske županije danas nema novooboljelih od COVID-19, potvrdio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Nikola Blažević, što znači da je na našem području broj zaraženih koronavirusom još uvijek 24.

Na odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 13 pacijenata, a kod njih 11 potvrđena je zaraza koronavirusom te nisu na respiratoru.
Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.


Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 464 osobe od kojih je 120 bilo u kontaktu s oboljelima. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera', priopćeno je danas iz Stožera.


U priopćenju se navodi i da se preko županijskog stožera zaštitna oprema kontinuirano doprema iz robnih rezervi i raspoređuje unutar ustanova zdravstvenog sustava Šibensko-kninske županije.


- I dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, izlazite vani samo ako je izlazak neophodan jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje epidemije, navode iz Stožera.


Jučer su na našem području bile dvije novozaražene osobe, obje iz Murtera na kojem su mjesta Betina i Murter u karanteni.


Inače, na današnji dan je u Hrvatskoj koronavirusom zaraženo 715 osoba. Šest ih je preminulo, a oporavilo se njih 55. U svijetu je ukupno zaraženo 723.345 ljudi. Od tog broja preminulo ih je 33.993, a potpuno se oporavilo 151.809 osoba.

Konferencija za medije nacionalnog Stožera civilne zaštite na kojoj će biti iznijeti najnoviji podaci vezani za broj zaraženih u Hrvatskoj zakazana je danas za  14 sati.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

djelomob1.jpg