Travanj 02, 2020 3620

Danas nam je rođendan! Infovodice slavi deset godina…

Ocjeni sadržaj
(16 glasova)

Dragi čitatelji, prije točno deset godina, 2. travnja 2010. na internetskoj mreži službeno je osvanuo i naš portal Infovodice. Povodom naše prve velike obljetnice urednik Petar Grgurev osvrnuo se na ove protekle godine. No, svaki rođendan je onaj poseban dan kad primamo čestitke, lipe želje ili darove, ali u ovim situacijama za vas i nas želimo samo zdravlje.

Zar je već toliko prošlo? Kad smo prije 10 godina moja žena Pavica i ja osnivali Infovodice imali smo plan i viziju jednog informativno-oglasnog portala koji bi se posvetio isključivo vama, našim Vodičanima i temama vezanim za vas i naš grad. Kad pogledamo unatrag, zaista smo ponosni na činjenicu da smo u tim okvirima i ostali.

Ovaj je portal pokrenula ljubav prema rodnom mistu, ali i ljubav prema medijima, videu i fotografiji. Smatrali smo da naše misto zaslužuje jedan prostor na internetu koji čitatelje ne bi zamarao vijestima iz drugih područja i krajeva, izbjegavajući clickbait naslove kao što su 'Nećete vjerovati što se dogodilo…'.

Trudili smo se bazirati na vlastiti sadržaj, svoje autorske članke i priče, bez kopiranja sadržaja naših medija. Nije nam uvijek bilo lako. No, svaki vaš klik, lajk, pohvala dizala nas je, a diže nas i danas. Zato, hvala vam, naši dragi čitatelji, naši Vodičani. Bez vas, zaista ne bi bilo ni nas.

U 10 godina napisali smo više tisuća životnih i poslovnih priča, snimili nekoliko stotina video zapisa i reportaža s vama, našim sugrađanima. Pratili smo, koliko god smo to mogli u ovim okvirima društvene, sportske, kulturne i političke teme unutar naše zajednice te vas obavještavali o najvažnijim informacijama iz različitih domena društvenog života.

No, i ovom prilikom želimo naglasiti da nismo i nećemo biti portal istraživačkog karaktera, već ono s kojom smo mišlju i ciljem krenuli – informativno oglasni portal ili kroničari našeg mista. Ali, naš prostor uvijek je bio i bit će na raspolaganju za objave te priopćenja građana, udruga ili stranaka.

Sve ovo vrime nismo odustajali, naš portal je opstao s još uvijek statičnom redakcijom moje Pavice i mene, ali je obogaćen i sa nekoliko redovnih suradnika. Još jednom hvala vam dragi Vodičani na svakom pročitanom članku, pohvali ili kritici, ali i svakom našem sugovorniku.

Hvala Gradu Vodicama i gradonačelnicama Branki Juričev Martinčev i Nelki Tomić koje su prepoznale naš rad i trud, našim lokalnim poduzetnicima i svima ostalima koji su sve ove godine poduprli naš rad.

Ovaj je portal postao je naš posao i način života, nešto s čime liježemo u krevet i jutrom se budimo. Kad smo ga osnivali, harao je virus N1H1 – svinjska gripa. Prošao je. Sada, 10 godina kasnije, u živote svih nas umiješao se Covid19 ili ti ga – koronavirus. Na ovaj nas je rođendan dotakao zastoj ekonomije i prekidi marketinških aktivnosti pa sada ustajemo s nadom da portal uskoro nećemo morati gasiti.

Što god bude, snaći ćemo se opet. Najbitnije je nikome našemu ništa ne bude, da svi bezbolno preživimo i da sačuvamo zdrav i vedar duh.

Držite se, moji Vodičani!

Petar Grgurev, urednik

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 02 Travanj 2020 03:07
djelomob1.jpg