Svibanj 13, 2014 2547

Vodički HSP protiv preseljenja Upravnog odjela Veleučilišta u Šibeniku iz Vodica u Šibenik

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Svoje nezadovoljstvo preseljenjem Upravnog odjela iz Vodica u Šibenik iskazao je vodički HSP priopćenjem kojeg donosimo u cijelosti.

Ovim putem želimo skrenuti pozornost vodičke javnosti s namjerom preseljenja Upravnog odjela Veleučilišta u Šibeniku iz Vodica u Šibenik i izraziti naše neslaganje s takvim postupkom šibenskog Veleučilišta. Podsjećamo kako su se o ovom problemu već oglasili studenti u Vodicama, te je o istoj temi bilo govora na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica.

Podsjećamo kako u Vodicama trenutno studira oko 400 studenata iz svih krajeva Hrvatske koji svojim dolaskom i boravištem obogaćuju život našeg grada i stvaraju pretpostavke za njegov daljnji razvoj. Također, od studentske populacije koristi imaju svi oni koji svoju djelatnost oslanjaju na studentske potrebe, kao i zajednica u cjelini. Stoga se s pravom trebamo zapitati kakve bi posljedice za naš grad imala odluka o odlasku Upravnog odjela iz Vodica, odnosno odlazak tolikog broja studenata.

Smatramo kako je djelovanje visokoškolske ustanove u Vodicama od velike važnosti za same Vodice i ovim putem pozivamo sve relevantne čimbenike da to prepoznaju i omoguće daljnje djelovanje Upravnog odjela u Vodicama. Također, od vodičke gradske vlasti očekujemo da učini sve kako bi Vodice ostale i studentska, a ne samo turistička destinacija, te zaštitu interesa Grada Vodica u ovom pitanju.

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg