Travanj 02, 2020 4508

Radovi su planirani prije krize s koronavirusom, a nastavit će se kada prilike budu bolje…

Za ljepšu vizuru grada: Obnovljena je prva u nizu od 19 fasada na Trgu dr. Franje Tuđmana

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

Grad Vodice u veljači je objavio kako će sufinancirati obnove pročelja kuća na Trgu dr. Franje Tuđmana. Objavljen je Javni poziv u kojem stoji tko ima pravo na ova sredstva, koji su radovi prihvatljivi za sufinanciranje te koliki je mogući udio gradskog sudjelovanja u investiciji. Poziv traje dok se raspoloživi namjenski iznos ne iskoristi u cijelosti.

-    U planu je 19 fasada, računali smo da ćemo do 1. svibnja završiti četiri fasade. No, s obzirom na cijelu trenutnu situaciju, nadam se da ćemo s ovime nastaviti na jesen pa da Trg dr. Franje Tuđmana dobije vizuru grada kakvu Vodice zaslužuju – kazao nam je Šime Pelajić Brunac.

Žuta kuća koju možete vidjeti na fotografijama je prva u nizu s obnovljenim fasadama na osnovu ovog natječaja. Kuća je ožbukana, ofarbana, ofarbane su škure i balkon te je postavljena nova ograda.

-  Zelena kuća sa secesijskim kolonama je sljedeća čim prilike dopuste, uz dozvole konzervatora i Ministarstva kulture – najavio je Brunac.

Podsjetimo, na objektima navedenim u Javnom pozivu sufinancira se uređenje fasade koje osim završne dekorativne boje uključuje i skidanje postojeće stare žbuke, ponovno žbukanje uz prethodnu impregnaciju uz ostale detalje, bojanje ili mijenjanje škura, uređenje balkonske ograde te limarske radove.

-    Sufinancira se u vrijednosti do 10.000 kuna u cijelosti, a iznad tog iznosa sufinancira 50 % ili maksimalno 20.000 kuna opravdanih troškova ulaganja iz sredstava osiguranih u proračunu za tekuću godinu, stoji u Javnom pozivu.

djelomob1.jpg