Travanj 03, 2020 5978

i jedno kršenje samoizolacije

Još jedan novi slučaj zaraze u županiji: Riječ je o članu obitelji ranije oboljelog

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Još jedan slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je danas na području Šibensko-kninske županije, a riječ je o osobi koja je bliski obiteljski kontakt s otprije zaraženom osobom, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na području županije broj zaraženih danas se popeo na 31, od toga ih je 20 s Murtera. 

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a tri pacijenta su na respiratoru u KBC Split. Četiri osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 348 osoba od kojih je 146 osoba kontakti s oboljelima.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su tri dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da je jedna osoba kršila navedene mjere.

- Broj oboljelih i dalje raste, stoga i dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, izlazite vani samo ako je izlazak neophodan jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo zaustaviti širenje epidemije - poručuju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.